07 juli 2005

Attack mot SDU under Almedalsveckan

Nu i natt får jag veta att SDU:are blivit anfallna av vänsterextremister under Almedalsveckan. Det finns en hel del att säga om detta (t.ex. vilket absurt samhällsklimat vi har), men det viktigaste som jag vill klämma ur mig inatt är att jag inte är förvånad.

Jag kände till att SDU:arna skulle åka till Almedalen och i vart fall grunderna i hur de hade tänkt lägga upp det. Jag har själv varit i Almedalen under det där arrangemanget - det är inte någon dans på rosor. Jag och några andra av oss diskuterade saken i förväg och var oroliga för att en attack skulle vara lätt att genomföra, givet förutsättningarna. Tyvärr fick vi rätt. Jag hoppas att ingen av de inblandade blivit allvarligt skadad.

Den viktiga läxan: Sverigedemokraterna har inte samma politiska förutsättningar som andra partier. Tror man det så händer sånt här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Under pågående Almerveckan så misshandlades tre Sverigedemokrater. Sverigedemokraterna skriver långa texter om att samhället inte reagerar när deras medlemmar misshandlas. Det kan bero på svenska folket vet att Sverigedemokraternas inte är moralens väktare och att SD:s medlemmar misshandlar och hotar personer. Sverigedemokraterna är ett parti med många medlemmar som är dömda för brott och under 1988-1998 var 23 % av de ledande Sverigedemokraterna dömda för brott. Jag rapportera om tre incidenter som skett på kort tid i Östergötland där flera Sverigedemokrater har varit inblandade.


[u][b]Incident 1. [/b][/u]
Under Valborg hotade en grupp Sverigedemokrater några ungdomar i centrala Finspång med bland annat ett fältkors. Några av Sverigedemokraterna som hotade ungdomarna är styrelsemedlemmarna i SDU:s Östsektion och Sverigedemokraten Andreas Lundkvist som ställer upp i kyrkovalet 2005 var en av personerna som höll i ett fältkors. Incidenten är ej polisanmäld.


[u][b]Incident2.[/b][/u]
Två personer står utanför De Geerhallen i Norrköping innan Sverigedemokraternas möte ska börja och fotograferar. Då kliver en storvuxen Sverigedemokrat från Göteborgsområdet fram och hotar de två med att slå sin knutna näve i deras ansikte så deras mamma inte känner igen dom. På eftermiddagen samlades en grupp på ett ca 40-tal norrköpingsbo som protesterade mot Sverigedemokraterna. Samma Sverigedemokrat kommer då fram och hotar en antirasist med liknande kommentarer. Händelserna är ej polisanmäld.


[u][b]Incident3.[/b][/u]
Kvällen 7:e juni var en grupp ungdomar på väg till en fest i Finspång i samband med att skolterminen är slut. På väg till festen möter ungdomarna en känd högerextremist, som tidigare hotat flera av ungdomarna. Diskussion uppstår, varpå högerextremisten hämtar ett basebollträ i sin bil. Efter ytterligare ett kort meningsutbyte åker högerextremisten iväg i sin bil.
Ungdomarna fortsätter mot festen när bilen kommer tillbaka, nu fullastad med Sverigedemokrater. Bland dessa finns två styrelsemedlemmar från Sverigedemokraternas ungdomsförbunds, SDU, Öst-sektion. En av styrelsemedlemmarna springer genast ur bilen och börjar utan orsak misshandla en av ungdomarna. De andra ungdomarna försöker gå emellan, varpå den andre styrelsemedlemmen slår en annan av ungdomarna i huvudet med en ölburk. Sverigedemokraterna ger sig inte, utan fortsätter slåss trots att ungdomarna inte slår tillbaka. De två styrelsemedlemmarna från SDU:s Öst-sektion är i 20-årsåldern, några år äldre än ungdomarna de överföll. Saken är polisanmäld.
Att Sverigedemokraterna gråter ut på sin hemsida om att det är så synd om dom visar på vilken dubbelmoral partiet står för. Ett rasistiskt parti kan inte var demokratiskt. Ett parti som vill utestänga en del av landets medborgare från politiskt, socialt och kulturellt inflytande är inte demokratiskt. Går man in för att avskilja en stor grupp medborgare från det svenska samhället, på olika sätt isolera dem och svartmålar dem, för att slutgiltigt kasta ut dem, ja, då kan man inte vara demokrat.

Anonym sa...

Jag håller helt med Joakim om det här och vem du än är, anonymous som håller på och klagar på Sverigedemokraterna, håll käften! Dom riktiga fienden mot Sverige är vänstern.