13 november 2005

Uteslutningen

Så kom den då till sist, uteslutningen. Jimmy Windeskog uteslöts alltså av partistyrelsen idag. Detta är ett mycket sorgligt beslut. Dels är det sorgligt på ett personligt plan - Jimmy och jag arbetade tillsammans i partiet under många år och rörde oss i kretsarna av det s.k. "slyngelgänget" (rätt få av oss är kvar nu) och Jimmy var med vid min sons dop. Otaliga är de bägare vi har svingat tillsammans.

Framför allt är det dock sorgligt för partiets framtid. Partiledningen har fortsatt på den inslagna vägen och satsar på att SD genom anpassning och genom att låta huvuden rulla skall kunna få media på vår sida. Det är en felaktig strategi som kommer att köra partiet i graven om det fortsätter i denna takt. Om vi själva anammar etablissemangets språkbruk, om vi själva börjar peka finger och skrika "rasist!" åt varandra - vilka blir det kvar då, egentligen? I medias ögon och i etablissemangets ögon är vi alla rasister.

Jag önskar Jimmy lycka till i framtiden, vilken väg han än väljer. Jag kommer att fortsätta att läsa hans blogg med intresse.

15 kommentarer:

Dan Eriksson sa...

"Partiledningen har fortsatt på den inslagna vägen och satsar på att SD genom anpassning och genom att låta huvuden rulla skall kunna få media på vår sida" - detta är förvisso en riktig slutsats, men det är väl knappast något nytt? Ända sedan Jansson blev partiledare har SD "anpassat" sig till makten för att fjäska till sig poäng. Men det verkar ju behöva gå extremt långt för att även ni mest inbitna SD:are ska reagera. SD är inte ett nationellt parti, och har så inte varit på många år.

Joakim Larsson sa...

Tja, nu är ju du nationalsocialist, och det är inte riktigt SD:s linje (inte heller min, bör jag kanske försiktigtvis tillägga). Om det är det du klagar på så är saker och ting helt i sin ordning.

kapten Bäckdal sa...

Som jag ser det så finns det väl två vägar att gå för SD, beroende på vilken målgrupp man väljer.

1. Som målgrupp väljer man den vanliga människan, som varken är främlingsfientlig eller rasist. Det är väl den vägen man ska gå om man ska ha nån chans att komma nånvart. Att få media på sin sida och bli allmänt accepterat tycks av en del ses som en nackdel. Det är det inte.

2. Man väljer samma målgrupp som ND och blir ett renodlat konkurrentparti till ND. Den målgruppen av rasister och högerextrema är dock försvinnande liten.

Valet 2006 är ju kört, men om SD fortsätter enl. alt 1 ovan, så kan man ha en chans till valet 2010. Om SD fortsätter den inslagna vägen, så visserligen förlorar SD en del nationaldemorater, men samtidigt kan man vinna mångdubbelt mer.

Jimmy S. Windeskog sa...

Det var snällt Jocke. Men detta innebär ju inte slutet på något utan en start på något nytt. Jag skulle bli väldigt förvånad om våra politiska vägar möte igen!

Kuusinen sa...

Jag tycker att det är synd att Jimmy Windeskog blir behandlad på det här sättet, man undrar vad som händer med SD. Nationaldemokraterna må kallas för nazister men jag har fan större respekt för dessa nu än vad jag har för Sverigedemokraterna. Hoppas att SD åter blir det parti som jag trodde att det var så att man kan tillhöra det utan skam.

Anonym sa...

Man har i ett demokratiskt parti rätten att främst till årsmöten tala för de åsikter man önskar partiet skall infoga i sitt program. Den möjligheten har Windeskog utnyttjat. Han har dock inte fått partiet med sig! Då får mam,ifall man vill företräda detta parti, svälja förtreten och gilla läget. Att mindre än ett år före ett viktigt val angripa vice partiordföranden i ett ämne som är Gefundenes Fressen för vår makthavande elit.Det är korkat! pÅ 30-talet kunde man som radikal snöra på sig benlindorna och resa revolutionens standar, men det ligger f. n. inte i takt med tidsandan. Nu måste partiet anpassa sig så långt att man inte bara kan locka de identifierade 25 %en utan få ett reellt inflytande över de politiska beslut som så starkt påverkar vårt folks väg framåt. Vi har alltför många renläriga sekter till vänster såväl som till höger,vilka alltid kommer att stanna på den nivå som tecknaren Oskar Andersson karikerade på sin tid. Den som inte begriper det kommer livet ut att stanna i rollen kopojke och indian. Ta exempel av Fini i Italien som gått från MSI:s 2 % till dagens ställning i Italiens regering. Den vägen måste vara sd:s väg. Tycker Kvalle i Mossaträsk.

Peter sa...

Hej Jocke!

Kommer du stanna kvar i SD efter det som hänt Jimmy?

Peter

Joakim Larsson sa...

Så länge jag har medlemmarnas förtroende stannar jag kvar.

Anonym sa...

aaa

Anonym sa...

Dags för uppdatering snart Jocke!

Tommy sa...

Den som inte begriper det kommer livet ut att stanna i rollen som kopojke och indian. Ta exempel av Fini i Italien som gått från MSI:s 2 % till dagens ställning i Italiens regering. Den vägen måste vara sd:s väg. Tycker Funebo i Mossaträsk.

Traditionalist sa...

Har SD överhuvudtaget något intresse kvar avseende bevarandet av ursprungsbefolkningens etnisk särart - och då menar jag inte samerna???

Stefan Persson sa...

Vad tycker du om det som hänt med Gorm Lind, Jocke?

Joakim Larsson sa...

Magnus Svensson: Tja, jag vill ha ett etniskt homogent Sverige, i den mån det går.

Stefan persson: Jag har inte talat med Gorm på länge nu, men jag varnade honom för att något sådant här skulle kunna hända.

Stefan Persson sa...

Okej, men vad TYCKER du?