22 januari 2008

Skandal

Lagom till 20-årsjubileet släpps en bok om partiets historia. Jag citerar hr Leandersson som ansvarat för att ta fram boken:

I boken skriver både nuvarande och tidigare medlemmar. De som skrivit ett eget kapitel är: Jimmie Åkesson, Sten Andersson, Runar Filper, Gabriella Johansson, Lars Isovaara, Mikael Jansson, Mattias Karlsson, Joakim Larsson, Jens Leandersson, Johan Rinderheim, Margareta Sandstedt, Roger Hedlund, Johnny Skalin, Anna Hagwall, Björn Söder, Anders Westergren Tony Wiklander, Richard Jomshof, Jan Milld och Tommy Funebo.

- Många kommer nog att bli arga över att Tommy Funebo har fått skriva sitt kapitel. Men jag vidhåller att det är rätt; Funebo har en plats i boken. Jan Milld är en annan skribent som inte längre är medlem i Sverigedemokraterna, och som stundtals väljer att föra fram kritik mot partiet. Milld, som valde att lämna efter en kort tid i partiet, har även han en plats i boken, säger Jens Leandersson.Tommy Funebo alltså. Jag är mållös.

18 kommentarer:

Frissan sa...

Håller med dig. Jag begriper inte hur man kan ge plats åt en sådan avfälling. Går inte att kommentera på Sd-kuriren. Funebo verkar helt rumsren i förhållande till vad Leandersson säger om Milld.

Sten sa...

Det hade varit mer rimligt att försöka få tag i Klarström, Zeilon eller någon annan av de tidigare SD:arna än att rota fram en figur som huggit partiet i ryggen. Pinsamt!

Weine Berg sa...

Men jag får inte skriva ett kapitel?

Anonym sa...

Helt horribelt. Vi kommer att bli utskrattade.
Vi är nog många som bojkottar festen när de får höra att Funebo ska vara hedersgäst.

Hur fan kan de kalla förrädaren för en av 20 ledande Sverigedemokrater.
Den där Jens , är han riktigt klok???

Annica sa...

Orret hyllar våldtäktsmannen.

Reaktionsbildning någon?

Skånepåg sa...

Håller med ovanstående kommentarer. Vill bara tillägga att Leandersson "vågar" tydligen inte ha en kommentarsfunktion i anslutning till sin artikel på Sd-kuriren.

Funebo har tagit som sin "livsuppgift" att smutskasta, förlöjliga och förnedra Sd å det grövsta. Skryter ohejdat med att ha varit omslagspojke på EXPO, sitt samarbete och anser sig som den ledande antisverigedemokraten.

Har f-n kan de som är ansvariga för detta bokprojekt inom Sd ha ett sådant urbota dåligt ömdöme? Har försökt klura ut om det kan var ett djärvt psykologiskt grepp bakom, men kan inte hitta något sådant!

Vi är nog många som vill ha en ordentlig förklaring av Jimmy Åkesson? Annars blir det bara att tacka för sig, eftersom åtminstone jag väljer mitt "umgänge" med omsorg!

Skånepåg sa...

Sorry glömde kommentera.

annica det blev väl en liten felskrivning? Du menar väl att offret hyllar våldtäktsmannen?

Anonym sa...

Synes det er helt greit at Funebo får skrive ett kapittel. Hadde gjerne sett at flere SD-kritikere hadde fått bidra også, både fra "høyre" og "venstre".

Anonym sa...

man tar sig för pannan över denna totala brist på känsla. Anser denna Jens Leandersson att det bråkas för lite inom SD månne?

Joakim Larsson sa...

Jag gissar att det är vår egen husnorrman Hagen som skrivit ovan.

Hagen, jag håller egentligen i viss mån med. Jag kan tycka att det hade kunnat finnas en poäng i att låta f.d. medlemmar skriva några rader om sin tid i SD om de så hade önskat. Många av grundarna från partiets tidigaste år har ju med tiden försvunnit ur organisationen. Samtidigt så vet ju både du och jag att det aldrig kommer att bli frågan om att sådana personer släpps in. Weine Berg är ett exempel på en tänkbar skribent, men som du kan se ett par inlägg upp så har han inte bedömts önskvärd. Funebo gick det däremot av någon outgrundlig anledning att släppa in, trots att han sannolikt har orsakat större skada än någon annan och fortsätter att göra det varje dag.

Skånepåg sa...

Nu har Funebo drabbats av storhetsvansinne och jämför sig själv med de "stora grabbarna"!

Smustkastning, skitprat och gud vet vad, har i hans terminologi blivit "konstruktiv kritik"! Vet han överhuvudtaget vad det ordet betyder? Sällan eller aldrig har jag hittat någon person som så väl personifierar ordet skitstövel!

På hans blogg kan man läsa följande:
"Historiskt ligger det förstås mycket i det han säger, men idag vållar Larsson själv SD större skada genom sin slöhet och extremism än vad jag skulle göra om jag ens ansträngde mig. Om Larsson och alla hans partivänner gör ett bra jobb då finns det inget som jag kan göra för att skada partiet.

Det är egentligen inte mer märkvärdigt - i dagens läge - att jag riktar konstruktiv kritik mot SD, än att Henrik Alexandersson gör detsamma mot Moderaterna och Dick Erixon mot Centern."

Joakim Larsson sa...

Till läsaren "super SD":

Med viss tvekan avvisade jag din kommentar. Jag delar din ilska, men vi bör försöka hålla en god ton.

Victor sa...

Inget förtroende kvar för Jens. Han bör lämna partiet.

Antifun** sa...

En sådan förrädare som Funebo begraver man och glömmer bort , man ger inte sådana minsta uppmärksamhet överhuvudtaget!
Ger alla Sdare tusan i att skriva kommentarer på hans blogg så självdör han. Men så länge några föder svinet så växer han. Fattar inte hur vissa SDare skriver under sina inlägg med Mvh???
Sluta ge näring till hans hatblogg mot SD.
Tycker gott Jimmy Åkesson eller någon annan i toppen lägger ut en artikel där de redovisar vad Funebo gjort mot partiet. Även en slags försättssida borde följa med boken där man korrigerar den olyckliga meningen på baksidan av boken där Funebo benämns som en av 20 ledande Sverigedemokrater.

Man för ju rysningar!!!!

Joakim Larsson sa...

Som sagt, anonyma kommentarer med grova personangrepp mot partikamrater accepteras inte. Försök hålla kritiken civiliserad.

Anonym sa...

"Även en slags försättssida borde följa med boken där man korrigerar den olyckliga meningen på baksidan av boken där Funebo benämns som en av 20 ledande Sverigedemokrater."

Har du sett boken? Berätta mer!!!

Weine Berg sa...

Jag tror inte partiledningen kan sjunka mycket lägre än såhär faktiskt.

Morgoth sa...

Detta är en ren skandal. Nog för att mina låga tankar om partiledningen drev mig ur SD förra våren men det här är helt ofattbart.

Jag kan bara hoppas nu att ni rakryggade sverigedemokrater som finns kvar i partiet väljer att bekämpa den där falska ledningen med Jimmie Åkesson i spetsen.