06 juni 2009

En närking till EU

Nu är jag äntligen hemma.

Jag skulle ljuga om jag sa att tempot i den här valrörelsen har varit lika högt som i en riksdagsvalrörelse, men det har ändå blivit en del aktiviteter. Fantastiskt nog har vi kunnat ha ett valtält i flera dagar på torget här i stan för att kunna nå väljare. Extra roligt var det att se folkpartisternas sura blickar några meter bort.

Det har också varit några sista-minuten-utdelningar idag för att nå ytterligare några väljare. Själv landade jag i Tierp på eftermiddagen för att springa ytterligare något i de trappuppgångar jag har täckt så många gånger sen 1994.

Så - den sista frågan: vem röstade jag på då?

Efter lite funderingar blev det ett stabilt och (för den som känner mig) knappast förvånande val. Jag kryssade partiets förre ordförande Micke Jansson. Inte så att jag har något emot Sällström, tvärtom! Han har imponerat på rejält på mig trots den skepsis jag kände när jag förstod i början av förra året att denne då helt okände jämte skulle toppa partiets lista. Jansson skulle dock också klara jobbet i parlamentet galant och jag betvivlar inte att hans ideologiska kompass och långa erfarenhet skulle räcka långt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Valtältet var ju en dundersuccé. :) Det får vi göra om! Jag hade inte sett att UNT hade skrivit om det. Hehe, där ser man! Alltid något.

Kopparbergare sa...

Din presentation av Mikael Jansson får mig att undra över en sak. Du kallar Mikael för närking. Varför gör du det?

Han är född i Umeå (landskap Västerbotten), har vuxit upp i Kopparberg (Västmanland) och har som vuxen bott i Örebro (Närke). Numera är han bosatt i Göteborg (eftersom Göteborg ligger i tre olika landskap vågar jag inte gissa vilket, men Närke är det inte).

En person som fötts i ett annat land än Sverige och som flyttar hit som barn kallar du invandrare eller utlänning men Jansson som flyttade till Närke som vuxen och inte ens bor kvar kallar du närking. Ologiskt!

Joakim Larsson sa...

För mig är Jansson för alltid sammankopplad med Örebro, eftersom det var som ständig ordförande för Örebroavdelningen jag lärde känna honom på 90-talet. Därav följer benämningen "närking". Du själv får naturligtvis kalla honom vad du vill.