26 mars 2006

"Votering är begärd och skall verkställas"

Så var då riksårsmötet slut. Jag satt mötesordförande igen, och det var faktiskt ganska roligt. Det var också kul, riktigt kul, att återse flera gamla bekanta, som Marcus Frisk från Gävle och MK från Skåne. Särskilt med MK fick jag och Zackarias tillfälle att ta en lång diskussion om strategi, vilket var mycket intressant och stimulerande.

Mest nöjd tror jag att jag är med att jag lyckades få valberedningen och några andra förslagsställare att jämka sig till ett gemensamt förslag till riksvalsedel. Ytterligare en oändlig rösträkning vid personvalsvotering hade varit svår att stå ut med.

Mest missnöjd tror jag att jag är med att RÅ idiotförklarade distrikten genom att underkänna deras förmåga att ta fram valkretslistor. Oerhört irriterande. Nu kommer alltså 18 namn att bli desamma på alla rikets listor. Det ska vara distrikten som tar fram listorna. Medlemmarna lokalt borde få avgöra vem som ska kandidera i valkretsen.

AFA lös i stort sett med sin frånvaro. Ett ombud från Bohuslän hamnade i bråk på lördagsnatten och fick en rejäl blåklocka, men några allvarligare skador verkar inte ha uppstått.

25 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

Jag får gratulera till ett väl utfört arbete Jocke, precis som vanligt.

Gällande överfallet på vår partikamrat tycker jag det ska nämnas att polisen grep tre personer direkt på plats för attacken. Skrattar bäst som skrattar sist...

Erik Almqvist sa...

Du gjorde ett bra jobb som mötesordförande Jocke! (som vanligt)

Anderas Johansson sa...

Mest missnöjd borde du väl vara med att du inte fick något förtroendeuppdrag - förutom att sitta mötesordförande.

Eller hur?

Joakim Larsson sa...

Till Erik & Erik:
Tackar tackar!

Till anderas:
Det skulle man kanske kunna tro, men faktiskt inte. Jag är inte särdeles sugen på att utsätta mig själv för de attacker (såväl fysiska som verbala) som oundvikligen blir fallet när man ställer sig i SD:s främsta led. När jag har kandiderat till positioner så har det varit för att jag har blivit ombedd att göra det och för att jag har trott att jag haft något att tillföra.

Andreas Johansson sa...

Joakim,

Och nu blev du inte ombedd.

Undrar varför...

ps. ber om ursäkt för felstavningen!

Erik Almqvist sa...

Till att börja med vart Joakim visst ombedd, dvs föreslagen, till partistyrelsen.

I övrigt undrar jag vad andreas johanssons problem är? Med samtliga dina inlägg på olika sd-bloggar framstår du bara som allmänt missnöjd och bitter över sd:s framgång i förhållande till nd.

Erik Almqvist sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Andreas Johansson sa...

Erik,

Det är jag inte.

Asgeir sa...

Erik,

Vilka framgångar skulle SD ha fått, menar du?

Erik Almqvist sa...

asgeir, några exempel:
- Mer medieuppmärksamhet än någonsin
- Fler medlemmar än någonsin
- Ökande valresultat i varenda val vi ställt upp (som sämst +50%, som bäst +200%)
- Bättre ekonomi

Peter sa...

Här kommer mina reflexioner efter att ha bevistat RÅ i Norrköping:

SD är ett splittrat parti. I varenda personomröstning vann skåningarna med ganska knapp marginal. Det finns två falanger i partiet som hatar varandra (även om de flesta spelar teater när det träffas och låtsas vara "kompisar" så förekommer det massa skitsnack o grova påhopp mellan skål och vägg) Innan varje votering var det massa tjafs och ändlösa "diskussioner" som man bara fick huvudvärk av. Patetiskt av "bunkergänget" att försöka kuppa igenom ett alternativförslag till partistyrelse i sista sekunden.

Och hur kunde Daniel Poohl från expo ackrediteras till mötet? Att kalla honom "objektiv journalist" är ju som att kalla AFA för "toleranta samhällsdebattörer"! Vad skulle det tjäna till? expo kommer aldrig att behandla SD schyst, varför då bjuda in dem??? Skamligt!

Lustigt att Jakob var på mötet. Förra året sade han till mig att han skulle lägga av helt o hållet efter att hans kompisar åkte ur styrelsen. Höjdpunkten på hela mötet var skrattsalvorna när någon ur valberedningen förklarade varför Rinderheim var olämplig att sitta i partistyrelsen.

Mikael Jansson hälsade inte på mig bara för att jag röstade på valberedningens förslag. Dålig stil.

Trots att Jansson fått pengar av Aldin för att jobba heltid för "traditionalisterna" har inte fått nåt uträttat sedan förra riksårsmötet. Nu måste väl alla fatta att han är hopplös?? Enda anledningen till att han kunde vara partiordförande i tio år var den obefintliga konkurrensen. jag tycker Åkesson är bra, men samtidigt är det ju tragiskt att en 26-åring är partiledare för ett parti som 76000 röstade på 2002.

Enda positiva var att polisen för en gångs skull skötte sitt arbete och försvarade våra demokratiska rättigheter.

Hur går det i valet? Min gissning: 1,3% i riksdagsvalet, inte ett enda kommunmandat i Sthlms län.

Ledsen om jag är pessimistisk, men jag vill inte ljuga.

Anonym sa...

Vet inte vad som skulle tala emot en ökning i valet. De flesta tycks vara överens om att partiet går bättre än någonsin. F ö var marginalen för "förnyarfalangen" inte alls knapp i år, utan större än förra RÅ.

Ang Expo så var SD:s policy att alla etablerade journalister är välkomna.

Joakim Larsson sa...

Peter:

Jag vet ju inte riktigt vem du är, men jag håller med om att bitterheten är stor mellan många av de gamla antagonisterna i ledningen.

Vad gäller Expo kan jag inte annat än hålla med. De borde aldrig ha bjudits in.

Peter sa...

Jag vågar inte uppge mitt rätta namn för då kan man ju bli utesluten och det vill jag inte.

Peter sa...

Sen tror jag folk undrar varför ordföranden i stockholmsdistriktet inte finns med i partistyrelsen, inte ens på suppleantplats.

Jimmy S. Windeskog sa...

DU skall nog vara glad att han får vara med i partiet...

Stockholm sa...

Ha, ha. Håller med det mesta Peter. Men inte ens en pessimist som jag förväntar 1,3 %. Precis som Erik Almqvist säger tyder ALLTING på att resultatet åtminstone blir bättre än förra valet, och han glömde nämna att vi får valsedlar utlagda på samtliga 6.300 vallokaler från Smygehuk till Korpilombolo. Det gäller gula, rosa som vita valsedlar och kontrolleras av valfunktionärer. Att någon skulle lyckas stjäla som dessutom resulterar i färre röster betraktar jag som obefintligt. Det finns bara EN sak som tyder på dåligt resultat och det är opinionsundersökningar. Vi syns där fortfarande inte. Jag har dock fått insiderinformation från en anställd inom ett institut. Han såg siffran 1,8% i feb eller mars och vi brukar få bättre resultat i verkligheten. Tro inte att sådant publiceras.

Stockholm sa...

******************************************************************************************
Om inte "peter" ens vill uppge sitt namn för Joakim utgår jag ifrån att han är en provokatör.

Mikael sa...

Jag har en fråga också, kommer det bli några lokala riksdagslistor överhuvudtaget? När man går in på valmyndigheten och kollar nu är det bara en "hela landet"-lista.

Pilotbrillor sa...

Läs denna kommentar innan du deletar, för det gör du väl om frågor eller synpunkter blir för obehagliga... Jag undrar, Jocke, vem räknas som invandrare? Är det någon som nyss anlent till Sverige eller är det en person som är född i Sverige, men har två icke-svenska föräldrar? Hur många generationer ska gå innan man räknas som Svensk?

Joakim Larsson sa...

Njae, raderad blir man mest om man är otrevlig utan att komma med någom genomtänkt synpunkt. Direkta förolämpningar blir raderade.

Invandrare är man om man har invandrat till Sverige från något annat land. Är man född i Sverige så är man alltså inte invandrare, men det är inte säkert att man är svensk bara för att man är född här heller. Exempel: samer är i regel födda i Sverige eller något grannland, men ändå ser de sig långtifrån alltid som automatiskt svenska.

Hur lång tid tar det innan man blir svensk då? Tja, det är det nästan omöjligt att svara på. Det är individuellt, nämligen. Om man kommer från ett kulturellt närstående område så är det förstås lättare att anpassa sig till Sverige och omvänt tar det nog längre tid om man har mycket litet gemensamt med oss här.

Pilotbrillor sa...

Lika saklig och korrekt som vanligt...

Joakim Larsson sa...

Jag bockar och tackar.

Peter sa...

Först en fråga till "Stockholm":

Måste jag vara en provokatör bara för att jag inte skriver mitt rätta namn? Du själv då? Heter du Stockholm??

Det här visar väl med all tydlighet hur lågt det är i tak i partiet?

Jocke:

Kan du inte ta bort inlägget från "Kenya55"?

Anonym sa...

Peter, jag har inte bett att offentligöra ditt namn, bara för Jocke. Men om du inte ens vill det betraktar jag dig som provokatör.