01 maj 2006

Gärna majtal, men först en rejäl kravall

Visst är det härligt att få ta ut sin ilska över kapitalismens kontroll över produktionsmedlen?

Det tycker i vart fall Reclaim the City, som höll någon sorts manifestation i centrala Stockholm idag. Det är en smula oklart vad deras budskap gick ut på, men de verkar inte tycka om skyltfönster iallafall.

Enligt polisen så har det inte varit möjligt att upprätta någon god dialog med extremvänstern i år. Nä, det kan jag just tro. Det beror på att extremvänstern ser poliskåren som mer eller mindre fascistiska lakejer. Ingen idé att tala med fascistlakejer, visst?

Nå, vilka är det nu som är hotet mot demokratin? Är det inte dags för en artikelserie - drypande av moralisk rättfärdighet, förstås - i de stora kvällsdrakarna? Ni vet, en uthängning av de 66 mest våldsbenägna vänsterextremisterna i Sverige? "De hotar demokratin", det blir väl en bra rubrik?

Jodå, mycket troligt.

3 kommentarer:

Pilotbrillor sa...

Hmmm, hur konstigt det än låter så håller jag faktiskt med dig...

Robsten sa...

Förmodligen ses dessa ligister som unga brushuvuden och tas med en stor nypa salt. Unga välartade människor som har synpunkter på vår invandringpolitik ses dock på med avsky av etablissemanget, de kallas "antidemokratiska". vari denna antidemokrati skulle bestå i har aldrig någonsin förklarats.
Tror det var Järvenpää som sade att hotet mot demokratin går omkring i skjorta och slips, det kan jag skriva under på, det är de etablerade politikerna.

Robert Boström sa...

Heja farbror blå!

Polisyrket måste vara det mest tacksamma yrket en människa kan ha, inget kan vara trevligare än att verkligen få sätta dit förvirrade medelklassvänstersnorungar.