11 oktober 2008

Jörg Haiders död

Imorse dog alltså Jörg Haider i vad som förefaller ha varit en bilolycka på vägen till en familjemiddag. Det är sorgligt, inte bara för Haiders själv och hans familj utan också för Österrike och för nationalismen i hela Europa. Vi står alla idag svagare utan Jörg Haider.

Som kunde väntas har givetvis motståndare av olika slag tagit bladet från munnen och gläds åt dödsfallet. Exempel:

Anna Rahm. Ohyra. JJ.N. Trollharen Immanuel. Fredzilla.

6 kommentarer:

Kricke sa...

Naturligtvis ska man inte glädjas åt att människor dör, vidrigt.

Men man kan också passa på att klargöra att det inte rörde sig om en bilolycka, och han var verkligen inte på väg hem till en familjemiddag.

Haider hade varit på en rejäl spritfest på en nattklubb, och körde ihjäl sig själv med 1.8 promille i blodet i 142 kilometer i timmen.

Kricke sa...

Men alltså, publicerar du inte dina kommentarer? Borde du inte skriva att han körde ihjäl sig själv med 1.8 promille i blodet, 142 kilometer i timmen på en 70-väg, på väg hem från en gaybar.

Och inte en "bilolycka" på väg hem till en "familjemiddag".

Det luktar lite historieförvanskning annars.

Staffan sa...

Han var ju packad och hade varit på bögklubb. Men det kanske inte passar sig att berätta?

Joakim Larsson sa...

Seså, ta det lite lugnt nu. Jag har annat att göra än att sitta och vänta på kommentarer på min blogg. Idag har jag t.ex. tittat till min flickväns hamster och varit på biblioteket med min son.

Vad gäller Haider så var det naturligtvis korkat av honom att hälla i sig en halvpanna vodka och sedan försöka köra hem, inget snack om den saken. Jag skulle inte gå på bögklubb om jag kunde undvika det, men vad jag har hört så är det inte enbart bögar och flator som går till sådana ställen. Och om han nu ändå var bisexuell, så verkar han ha varit den anständiga sorten - dvs. den sort som håller sitt sexualliv för sig själv och inte gör politik av den.

Anonym sa...

Joakim

Ang. din kommentar.

Vad anser du om heterosexuella - bör de också vara av den anständiga sorten som håller sina sexualliv för sig själva och inte gör politik av den?

Mvh
Erik

Joakim Larsson sa...

Ja.