06 september 2006

Radio Uppland

Igår eftermiddag blev jag uppringd av Radio Uppland, som ska göra ett reportage om de mindre partier som försöker ta sig in i kommunfullmäktige. Enligt uppgift så skulle jag få välja tre kommunala frågor att ta upp och alltihop planerades ta en halvtimme.

Panik! Så avtrubbad har jag inte blivit ännu att man inte blir lite nervös inför ett framträdande i media. Efter ett par timmars studier av kommunens budget samt riktlinjer för nämndernas arbete så ansåg jag mig ha både byxor och hängslen på mig inför intervjun, som ägde rum i förmiddags.

Naturligtvis blev det en västgötaklimax. Intervjun tog max tio minuter och de där frågorna hade jag kunnat klara av i sömnen. Det jag oroade mig mest för under intervjun var om jag talade för fort eller inte. Nå, bättre att vara välförberedd än att bli överraskad.

Igår var dessutom vår beställda annons införd i UNT. De bråkade en hel del om den och till slut fick vi bara föra in partiloggan. Ganska fånigt. Vi ville ha med texten "Vi säger vad du tänker", men det tyckte den ansvarige utgivaren Lars Nilsson var främlingsfientligt. Man tar sig för pannan.

Det här är nog utan tvekan vår bästa valrörelse någonsin. Tidigare år har i princip all tid gått åt till att springa omkring och dela ut valfoldrar och valsedlar. Det slipper vi nästan helt nu och kan istället fokusera på annat, såsom kandidatkontakter, bloggande, läsa på inför intervjuer, medlemsmöten och torgutdelningar.

Det ser lovande ut.

7 kommentarer:

Morgoth sa...

Det går absolut framåt. I dag på skolan så var representanter från riksdagspartierna i Norduppland och hade bokbord och höll sedan en debatt och frågestund i matsalen. Vår käre vän Erik Ullenhag satt där som representant för Folkpartiet och när jag frågade honom varför han inte svarat på min mejl varför Sverigedemokraterna ska stängas ute från annonsering så fick jag många ryggdunkar för att ha ställt den frågan och han körde med sin vanliga smörja om kriminalitet, nazism inom partiet och liknande, vilket jag tyvärr inte fick bemöta. Men sympatierna för SD var helt klart stort bland mina skolkamrater.

Anonym sa...

"Proud friend of Sweden"? Borde det då inte stå "Stolt vän av Sverige"? Men det kanske är en sån där finurlig SD-grej jag inte är smart nog att förstå mig på...

Joakim Larsson sa...

Anonym:

Jo, det är en finurlig SD-grej. :-)

Surfa runt lite på de andra SD-bloggarna ute på nätet så kanske humorn blir ltie mer uppenbar.

Micke sa...

Hej Joakim!
Om jag skall kunna ge dig min röst i kommunalvalet så undrar jag över var jag kan finna dina tankar angående främst familjepolitiken men även era övriga hjärtefrågor såsom brottsligheten, invandringen och äldreomsorgen.

Delar du partiets linje i dessa frågor fullt ut, eller finns det andra tankar hos dig?

Joakim Larsson sa...

Micke:

Ja, jag instämmer i princip i partilinjen i dessa frågor. När det gäller brottslighet så är jag personligen en varm anhängare av dödsstraff, ett krav som partiet släppte för några år sedan. Är det något mer specifikt du vill veta?

Micke sa...

Nej, jag är nöjd med dina svar. Tack!

Anonym sa...

Tjenare Jocke! Du har inte möjligen en länk till "din" radiointervju?