20 maj 2006

Facklan

Nu i dagarna talas det i mitt lilla parti om ett byte av partisymbol. Det sägs att SD-facklan är för radikal och extremistisk och att vi bör bli som alla andra partier och skaffa en blomma istället. På förslag är en blåsippa.

Blåsippan är vacker, det ska erkännas. I vanlig ordning handlar det dock inte enbart om en symbol (som förstås kan vara nog så viktig). För mig representerar facklan frihet för Sverige och svenskarna och att SD just är ett alternativ som inte är detsamma som något av de gamla förstelnade partierna. Om jag hade velat vara aktiv i ett parti som var likadant som riksdagspartierna så hade jag lika gärna kunnat stanna i Centern.

Symbolbytet ser jag som en del i partiledningens strategi att "medialisera" partet - dvs i klartext att kasta bort allt som är det minsta kontroversiellt, byta symboler, utesluta medlemmar och kväva opposition. Sådant uppskattas inte av mensjeviken, och alltså tänker jag behålla facklan. Jag föreställer mig att den lär synas en del här på bloggen.

4 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

Facklan är förbaskat snygg. Bra mycket snyggare än både Blåsippan och riksdagspartiernas symboler. Men jag håller ändå med Åkesson & c:o att den gör att vi sammankopplas med diverse icke önskvärda element.

Jag röstade FÖR ett byte.

Joakim Larsson sa...

Jag anser inte att ryktesspridning i sensationsmedia ska få avgöra våra vägval. Det är ytterligare en viktig skillnad mellan mig och Åkesson.

Anonym sa...

Tycker du är väl snäll när du säger att blåsippan ens är vacker. Lite väl mycket Thomas Dileva känsla över den för min smak. Erkänn att den skulle smälta in bra i bakgrunden: www.dileva.nu

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.