11 augusti 2008

Reggaefestivalen igen

Nu har alltså reggaefestivalen avhållits. Resultatet?

250 gripna för narkotikabrott, varav flera var artister - ja, somliga t.o.m. "världsledande" i genren.

Här på bloggen har det dykt upp flera kommentarer till mitt gamla inlägg om reggaefestivalen. De anonyma festivalbesökarna menar där att det inte bara är så att hasch och marijuana är en del av reggaefestivalens kultur - de försvarar det också och menar att det är synnerligen lämpligt att röka på i festivalsammanhang.

Det här är kanske lite småaktigt, men vad tusan:

Vad var det jag sa?

6 kommentarer:

Kapten Fritz sa...

Ja det va småaktigt sagt. Du kan altså inte motargumentera dom anonyma inläggen?

Nånstans kan jag ändå förstå varför dom är upprörda, men efter att jag läst igenom allt ser jag inget som tyder på att dom är festivalbesökare och inte heller att dom "menar att det är synnerligen lämpligt att röka på i festivalsammanhang"?

Hur tänkte du nu?

Joakim Larsson sa...

Kapten Fritz, jag vet inte om vi har läst samma inlägg. Vad jag kan se finns det inget tvivel om att kommentarerna menar att det är bra att det röks på festivelan. Jag betraktar det som närmast självklart att det någonstans har länkats till mitt blogginlägg och att det är sura festivalbesökare som nu skriver här. Jag kan inte bevisa det, men det behöver jag inte heller. Jag är inte polisen.

Anonym sa...

Det känns som om du pekar på reggaefestivalen speciellt på grund av att reggaefestivalen är mångkulturell. Men jag antar att du aldrig varit på en riktig festival. Det är väldigt många som röker på över allt. På roskilde är det väldigt populärt bland svenska besökare tillexempel.

Joakim Larsson sa...

Det har hänt att jag har besökt festivaler och jag gör mig inga illusioner om hur det kan gå till där. På vilket sätt är det ett argument för att hålla en knarkfestival här i stan varje år?

Kapten Fritz sa...

Hur kan man va så trångsynt? Det är ingen knarkfestival utan en musikfestival. På många musik festivaler röker folk på. Om polisens narkotikaenhet skulle satsa lika mycket på hultsfredsfestivalen eller peace&love festivalen som dom satsar på reggaefestivalen skulle minst lika många människor åka fast på dessa festivaler.

Du kanske bör läsa på dig lite om droger innan du gör bisarra uttalanden. Det du står för är ren propagande som programerats in i din hjärna sen du va ett barn - "knark är farligt". Visste du att det finns väldigt välgrundade studier som bevisar att alkohol är farligare än många drogklassade perparat? Men fan.. alkohol är ju kultur. Svensson ska få supa sig aspackad tills han blir dräggig o till slut utslängd från krogen. Men om någon röker en joint, får ett leende på läpparna o fnissar för sig självt så är det tabu.

Tobak är den absolut dödligaste drogen. Men direkt efter kommer alkohol. Inga andra droger skördar lika många liv världen om som dessa två. Sug på den karamellen.

Här kommer en länk för att upplysa.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?a=1064495

Joakim Larsson sa...

Men kapten Fritz, nu säger du ju emot dig själv. Först hävdar du att det inte är en knarkfestival för att sedan falla in i det vanliga snacket om att det minsann inte är så farligt att röka på.

Som jag ser det illustrerar det alldeles utmärkt den poäng jag har försökt göra hela tiden - reggaekulturen är intimt förknippad med en positiv inställning till cannabis och en festival med reggaemusik kommer automatiskt att bli en knarkfestival.

Vad gäller frågan om alkohol kontra cannabis och vad som ska vara lagligt så finns det mycket att säga. För tillfället kontrar jag med det här: bara för att vi redan har en skadlig drog i samhället som är socialt accepterad så menar du alltså att vi ska förvärra situationen genom att introducera en till? det verkar en aning bakvänt.