24 oktober 2009

En ärlig tidningsutgivare

Ägaren av Göteborgs-Posten Peter Hjörne är ärlig när det gäller hur media ska behandla SD:

SLUGT OCH SKICKLIGT har Åkesson nyttjat de goda avsikterna. Nu är det dags att lämna de yviga gesterna och tävlandet i avståndstagande och ge Åkesson och hans parti rätt proportioner. SD sitter inte riksdagen och rätt hanterade kommer de heller inte att göra det. Och väljs SD in i riksdagen kommer partiet inte att få något inflytande, för det har sedan länge stått klart att inget annat riksdagsparti ämnar samarbeta med SD, vad än Aftonbladets ledarsida försöker att leda i bevis. Och skall man debattera med Sverigedemokraterna skall man gör det i de frågor som de är sämst på – det som har med ett anständigt samhälle att göra!
Hjörne låtsas inte ens spela rollen av den kritiskt granskande journalisten - ni vet den där s.k. "vitala delen av demokratin" som alla murvlar faller tillbaka på när man kritiserar dem. Nej, här är maktspråket naket: det handlar om att motarbeta SD. För politiker gäller dock andra order: tala absolut inte om invandring med SD!

1 kommentar:

Åke Malmros sa...

Som gammal journalist är jag chockad över lågvattenmärkena i svenska medias behandling av Sverigedemokraterna. Oavsett vad man tycker om deras åsikter och partiprogram ska de behandlas på exakt samma villkor som andra politiska partier.

Det är inget mindre än skandal att SVT bjöddit in fyra likasinnade personer att diskutera SD - i SD:s frånvaro.
Vilket annat parti skulle ni behandla så?
Diskutera centerns politik utan att någon från centern tillåts delta?
Socialdemokraternas?
Folkpartiets?