13 oktober 2009

Expo och jag

Idag körde Expo en liten artikel om undertecknad och dödsstraffsmotionen jag har lagt. De skriver på slutet att jag har avstått att kommentera artikeln. Helt riktigt. Dalsbro ringde mig och ville ha en kommentar. Jag avböjde av ett mycket enkelt skäl:

Jag ger inga intervjuer till Expo. Aldrig.

Pontus Mattson ringde i samma ärende för några dagar sedan, jag tackade ja och jag föreställer mig att det kanske blir ett inslag så småningom.

3 kommentarer:

Mikey sa...

lyssnade på p4 nyss och måste säga att du lät enormt kunnig och sympatisk, mkt bra insats! Vet inte vad det var för nån du pratade med men jag led verkligen med henne, jag hoppas för hennes skull det var nervositeten som gav henne det hjärnsläppet hon verkade drabbas av.

Så jag blev nyfiken o letade mig hit här.
Och så ser jag att du uppger dig vara den sverigedemokraten som la motionen för dödsstraffsinförande, att partiet ska driva det. Som röstades ner, tack och lov enligt mig, med enorm majoritet.

Jag undrar hur ngn som ger intryck av att inneha ett så skarpt intellekt kan lägga en motion för dödsstraff?

Visst hade man i exakt alla lägen kunnat belägga att folk aldrig döms oskyldigt för hemska brott, att det aldrig visar sig i efterhand att folk dömts oskyldigt, ja isf hade jag med varit för dödstraff för vissa brott. Det finns sannerligen många som hade förtjänat dödsstraffet för vad de gjort sig skyldiga till.

Men folk frias ju på löpande band trots tidigare rättegångar enligt konstens alla regler, folk som suttit o väntat på o avrättas i USA har friats innan de hunnit dödas. I många fall tack vare dna-tekniken som hunnit etablera sig o blivit kutym.

Visst man kan argumentera att det är lika illa att folk hålls fängslade oskyldigt resten av sina liv också, och det är det ju, men såna straff kan avbrytas och kompenseras någorlunda för om nya bevis kommer fram. Dödsstraff är permanenta och bevisligen kommer en viss procent/procentandel av de som döms till döden dömas trots att de egentligen var helt oskyldiga, det går inte att komma ifrån. Hur kan man vara för att oskyldiga dödas frågar jag mig? Eller menar du att vårt rättsväsende är dels bättre än ex det amerikanska och att du litar så mkt på det att du är beredd att låta det döma folk till döden.

Eric sa...

Sant!

Joakim Larsson sa...

Mikey: Dina frågor förtjänar egentligen ett helt eget blogginlägg, så jag svarar på det viset.