Titta där ja, nu sändes ju inslaget med mig i. Om man bortser från att det svider i fåfängan att inse hur plufsig man har blivit så tycker jag att det var ett helt godkänt inslag. Den viktigaste delen i intervjun kom med - den del där jag påpekar att jag (liksom alla lärare) strävar efter att vara objektiv.
Det här tar emot lite, men jag måste också tacka Lodenius för hennes stöd. Det hade varit enkelt för henne att anslå en demagogisk ton och dra upp några av partiets mer spektakulära pinsamheter (och gudarna ska veta att det finns en del att ta av där), men hon valde den hedersamma vägen och stod upp för åsiktsfriheten. Lodenius förefaller att vara en hedervärd fiende, i vart fall för tillfället.
Några av mina elever intervjuades också. Lyckligtvis så förefaller det som om ingen på allvar tycker att jag har varit partisk i klassrummet, utan kritiken inriktar sig mest på att min person överhuvudtaget tillåts existera i deras närhet. Nå, sådan kritik kan jag stå ut med.
Om en beredskapsinsats
4 år sedan
45 kommentarer:
Hej
såg inslaget i Rapport. Modigt av dig att stå upp för dina åsikter. Tyvärr är nog risken stor att du inte får fortsätta ditt vikariat i höst. Den militanta odemokratiska vänsterrörelsen i form av anarkister, kommunister, AFA-puckon etc lär utsätta skolan för både hot och sabotage för att tvinga ledningen att inte ge dig fortsatt förtroende. Men jag hoppas jag har fel. Stå på dig!
Hälsningar
Anton
Hej. Trevligt att se ditt kurage att stå upp för dina åsikter i televisionen. Skulle jag gå ut med att jag sympatiserar med SD så skulle min situation bli ohållbar på min arbetsplats...
Ähhhh, Elbyl var fan så mycket bättre!!!
Pilotbrillor:
Nej, det har ju som sagts redan gjorts...
Det känns skönt att jag hade tur med samhällskunskapslärare under min tid på gymnasiet. Det är klart att det är en svår avvägning kring lärares yttrandefrihet, men jag tycker nog ändå inte att elever ska behöva ha en lärare som är Sverigedemokrat. Skolan är trots allt till för eleverna och de ska inte behöva känna sig kränkta eller utsatta p.g.a. en lärare.
Skolan är alltså till för eleverna?
Inte att de skall lära sig saker?
Kul terori!!!
Hej
Hur har det fungerat med invandrareleverna på din Skola?
Mvh
jimmy s. windeskog>>Hur tänkte du där?
Joakim>>Objektivitet är omöjligt att helt upprätthålla även om läraren inte går ut med sina åsikter. Detta kan vi inte komma ifrån, anser jag. Det är inte det som är problemet.
Det största problemet med SD-värderingar som lärare handlar snarare om människosyn, anser jag. Eleverna skall behandlas likvärdigt. När jag läser några av inläggen i din blogg så har jag väldigt svårt att se att du kan göra det.
Kan en elev med utomeuropeisk bakgrund få den hjälp och stöd av
dig som han kan förvänta sig?
Som politiker blir du ju också en offentlig person och du måste naturligtvis räkna med att elever hör eller läser om dina och/eller SD:s åsikter.
Givet den kunskapen;tror du verkligen att en elev med utomeuropeisk bakgrund kommer att vilja anförtro sig till dig?
Mvh David
Jag har då inte märkt några problem. Ingen av dem har heller sagt något om detta, åtminstone inte till mig.
jimmy s. windeskog>>Hur tänkte du där?
Joakim>>Objektivitet är omöjligt att helt upprätthålla även om läraren inte går ut med sina åsikter. Detta kan vi inte komma ifrån, anser jag. Det är inte det som är problemet.
Problemet med SD-värderingar som lärare handlar snarare om människosyn, anser jag. Eleverna skall behandlas likvärdigt. När jag läser några av inläggen i din blogg så har jag väldigt svårt att se att du kan göra det.
Kan en elev med utomeuropeisk bakgrund få den hjälp och stöd av
dig som han kan förvänta sig?
Som politiker blir du ju också en offentlig person och du måste naturligtvis räkna med att elever hör eller läser om dina och/eller SD:s åsikter.
Givet den kunskapen;tror du verkligen att en elev med utomeuropeisk bakgrund kommer att vilja anförtro sig till dig?
Mvh David
jimmy s windeskog>>Utveckla!
David:
Det är en allvarlig anklagelse det där. Om det är så att någon elev anser att jag särbehandlar dem av något skäl så skall de självklart ta upp detta med rektor. I det fall det finns något konkret att gå på så ska rektor och övriga kollegiet lika självklart gå vidare med saken. Just detta sade jag också i intervjun, men den delen kom inte med.
Däremot räcker allmän motvilja mot en lärares person inte till för att avskeda någon.
Vore faktiskt fruktansvärt intressant att se hur många lärare som skulle bli utkastade för att de är medlemmar i S? Jag som antagligen kommer att rösta på högern i år skulle väl säkert bli mobbad av den läraren eller?
Vi hade en samhällslärare i gymnasiet som var lite halvt politiskt aktiv, han skötte sitt jobb mycket bra och objektivt gav fördelar och nackdelar med det mesta.
David: På min skola så kommer de vi från arbetarfamiljer de flesta av oss. Flera av lärarna är borgare, som brukar anses vara arbetarnas fiender, ska då dem avskedas bara för att vi känner oss kränkta av att ha dem där?
Grattis Jocke.
Ditt framträdande i tv var nog hittils det mest positiva intrycket folk fått av SD.
Ditt framträdande i tv är sånt som ger SD det lyft SD behöver för att ta sig in i riksdagen.
Horribelt att du inte sitter i partistyrelsen.
Du uppnådde 100 gånger mer än hela valupptaktsmötet i Alvik gjorde.
Joakim>>Någon anklagelse är det inte frågan om. Snarare en skeptisism, dock utan vare sig kunskap om dig som person eller ditt arbete med eleverna. Jag utgår från hur jag uppfattar SD:s människosyn och hur partiet analyserar det mångkulturella samhället.
Du tror inte att en gymnasieelev med utomeuropeisk bakgrund kommer att ha svårt att anförtro sig till dig om han/hon känner till att du är aktiv i SD? Är problemet ditt eller elevens?
Nej, allmän motvilja mot en lärares person räcker inte för avsked men i en del fall bör läraren kanske själv fråga sig om det är lämpligt att fortsätta i yrket om det rör sig om en allmän( och inte personspecifik) motvilja från elevernas sida.
Vad är det som inte fungerar då?
Av erfarenhet kan jag säga att lärare som inte fungerar socialt med eleverna ofta har svårt att se sin egen roll i detta, det är alltid elevernas fel. Jag säger inte att detta gäller dig, jag svarade bara på din rad om allmän motvilja.
En mycket bra insats Jocke. Tummen upp från mig.
antinormal>> Jösses, det där luktade Kpml(r). Menar du borgare som klass eller att de röstar på borgerliga partier?
Inget av de borgerliga partierna utmålar en grupp eller klass som ett hot mot nationens välstånd. Du kan inte påstå att t.ex moderaterna ser industriarbetare/byggjobbare eller vårdbiträden som fiender. Högerpartiets retorik i början av 1900-talet vad gällde arbetarklassen liknar dock kusligt mkt SD:s eller ND:s retorik mot utomeuropeiska invandrare.
Om en lärare var aktiv i ett parti som ville slänga ut arbetarklassen(ungefär lika svårdefinierat som invandrare) från skolorna och talade generaliserande och nedsättande om arbetare som en grupp så skulle jag verkligen förstå elever som inte skulle kunna känna sig trygg med en sån lärare. Jag tror att man är djupt olämplig att jobba i en skola i Sverige idag om man har en sådan människosyn.
Läraryrkets grund är att man tycker om människor och vill hjälpa både de som har det svårt för sig och de som har det lätt för sig att lära.
Allmän avsky mot en lärare grundar sig ALDRIG på dennes politiska värderingar. Den grundar sig ALLTID på den personens förmåga till social kontakt med eleverna - samt givetvis yrkesskicklighet.
Hur Larssons egna elever uppfattar honom beror på hans sociala kompepens och verbala skicklighet!
Sedan kunde det vara taktiskt klokt att skaffa sig en fast anställning före det man blir en offentlig politiker för ett mindre parti.
Den dumskalle som tror att alla invandrare tycker lika om allehanda företéelser är inte särskilt insiktsfull. Varför skulle inte en viss invandrare kunna dela sd:s åsikter om invandringspolitiken? Vem har sagt att alla invandrare skall slängas ut eller särbehandlas? Åtskilliga invandrare är fly förbannade över t. ex. svensk massinvandringspolitik! Även utomeuropeiskt födda! Många invandrare fruktar den radikala islamismen - där har de egentligen bara öppet stöd från sd.
Men - Kvalle tycker att en del av Joakim Larssons inlägg å bloggen om invandrare och minoriteter inte är särskilt slugt skrivna, särskilt av en person som fungerar som lärare och spelar en roll i det sd som håller på att reformera sig. Det ger vissa misstankar om att den nödvändiga förmågan att bli "ett" med sina elever möjligen inte räcker till?
Kvalle i Mossatresk
David: Nej, det var bara en jämförelse.
Politiska åsikter ska inte ha någon betydelse i ett demokratiskt samhälle. Om det är odemokratiskt att vilja värna sina egna först och främst så är Danmark och Finland odemokratiska.
Om Joachim inte jobbar kvar på skolan nästa termin beror det inte på att han är aktiv i SD, utan på andra saker. Speciellt nu efter att det uppmärksammats så mycket skulle skolan aldrig våga avskeda bara på grund av "fel" åsikter. Vi lever i ett land med åsiktsfrihet, och den måste vi värna om.
Jag tycker att SD:s åsikter är helt åt skogen, och att det känns jobbigt med en lärare med sådana åsikter, men det är inte ett logiskt argument för att den personen inte ska få jobba kvar.
Att den här diskussionen ens är möjlig innebär att vi måste fråga oss om vi lever i en demokrati.
Nybliven SD väljare.
David:
Du kommer med insinuationer och halvt uttalade anklagelser. Jag vill högst ogärna gå in på några detaljer om mitt arbete på skolan, men jag säger det igen: om det finns något konkret klagomål på mig från någon elev så skall det hållas mot mig. Finns bara en vag motvilja från vissa som inte delar mina politiska ståndpunkter på fritiden så är det gnäll, inget annat. Säg den lärare som inte har fått arbeta med motvilja från elever tid efter annan?
För övrigt så inriktar sig min kritik som sagt på politiken och baseras inte på hat/avsky mot enskilda.
Skall jag fråga mig själv om det här är rätt yrke för mig? Jotack, jag trivs bra. Bästa jobb jag någonsin har haft. Trevliga elever, oftast. Intressanta ämnen. Hyggligt betalt. Bra schema. Skönt sommarlov. :-) Den som förväntar sig att jag ska sluta tack vare anonyma kommentarer på en bloggsida misstar sig gruvligen.
Nä, då är det nog troligare att det kommer en lagändring och ett yrkesförbud så småningom.
Till alla gratulanter:
Man bockar och tackar. Jag rodnar nästan lite här.
David kanske tycker att Kristdemokrater inte är dugliga som lärare eftersom det kan finnas homosexuella som kan ta illa upp av att KD inte stödjer homoadoptioner eller ältenskap?
Bra reportage Joakim!
Stå på dig Jocke! Bra jobbat!
Mvh
/Perka
Frågan som jag är mest intresserad av här är inte hur Jocke hanterar situationen i klassrummet, utan det nya fenomenet med alla dessa bloggar. Redan det senaste året har det ju börjat visa sig att bloggar kan komma att skapa allvarliga och närmast kaotiska problem inom politiken. Att nu denna blogg är "officiell" (vilket jag sett Jocke skriva i en tidigare comment) är det verkliga problemet, Jockes politiska åsikt har nåt fram till eleverna ändå? Jag tycker det verkar oerhört enkeltspårigt om någon kan sitta och säga att det är "elevens egna val att titta på sidan" eller att det sker utanför skoltid, som försvar mot detta. Internet är en otroligt stor källa som man använder mycket i vardagen, och detta inkluderar skolarbete, och om det som exempel kommer en uppgift att skriva om politiska syner, olika partier, invandring eller liknande så kan det tänkas att man mycket väl stöter på denna sida. Hur ska man reagera då? Ska man ta med en sådan källa, citera han själv, och sen lämna in till motsvarande lärare och blint stirra sig blind på regeln att "skrev den faktiskt inte under arbetstid"? Situationen som då uppstår lär bli hyffsat obekväm. Och även om man då väljer att inte ta med det i arbetet så har det ju faktiskt inträffat en incident på skoltid, och är det då inte klassat som att ske under undervisning?
För att sammanfatta det hela, jag tycker att det är oansvarigt att lägga upp denna bloggen som faktiskt är en "offentlig" handling (eller dokument), och samtidigt vara samhällskunskapslärare. / Elev
Bra jobbat Joakim!
Jimmy:
"Skolan är alltså till för eleverna?
Inte att de skall lära sig saker?"
Jag hoppas nog att du bara låtsades att du inte förstod vad jag skrev, men man vet ju aldrig så jag förklarar ändå. Jag menade att skolan är till för att eleverna ska lära sig saker. Förkortat kan man ju skriva att skolan är till för eleverna. Och i det här fallet menade jag att skolan var till för eleverna och inte för lärarna. Min poäng var att det är viktigare att eleverna får en miljö där de kan trivas och bra lärare än att alla lärare är välkomna i skolan. Allmänt sett tror jag du håller med om detta också?
Joakim:
Kul för dig att du trivs. Tyvärr kanske det blir mindre trivsamt nu när elever och andra lärare vet vad du har för åsikter. Jag vet ju inte hur det ser ut på din skola, men det är nog vad som skulle hända på de flesta skolor.
Snyggt Jocke!
Behöver jag säga mer?
Pilotbrillor:
Ja den är i alla fall inte till för att politiskt korrekta springpojkar skall kunna diskriminera människor med en annan politisk uppfattning.
Jag är ledsen att behöva att berätta det för dig men det är inte diskriminering utan utbildning skolan skall syssla med.
Sedan brukar ju iofs skolor ha en helt annan uppgift i totalitära länder, det är sant.
Jag säger som så här till den anonyme eleven: visst kan man införa en regel som säger att lärare inte får vara politiskt aktiva, men i så fall ska det gälla politiskt aktiva i alla partier, inte bara mitt (dessutom skulle man förmodligen få ändra grundlagen då).
Nicke:
Jag vet flera fall där elever varit ordentligt sura på sina lärare av andra skäl än politiska. Skall man då alltså avskeda lärare så fort detta inträffar? Hur ska vi göra med elever som blir ledsna för att de inte får de betyg de vill ha? Det viktigaste är väl att eleverna är glada, eller hur?
Det är lite oklart vad du menar med att det minsann kommer att bli mer otrevligt nu. Tänker du komma och bråka, eller?
Svar till Jocke:
Jo självklart, om det hade varit en riksdagsledamot från S eller M, Mp eller Fp som hade haft en blogg och samtidigt var samhällskunskapslärare anser jag det vara olämpligt. Sen ska det sägas att det just är bloggen som är det intressanta, inte politisk aktivitet, tror du missuppfattade mig där.
Märkligt hur man lyckats skapa ett samhällsklimat där folk på fullaste allvar finner det fullt naturligt att förbjuda folk att jobba inom diverse yrken bara för att de har fel åsikter samtidigt som man hävdar att man gör det i demokratins namn, även om åsikten som framfördes här mer var att det i sig är kränkande att det finns folk med avvikande åsikter och att de därför i sig bör rensas bort utan att direkt koppla det till demokrati. invandrare och bögar finns ju numera på de flesta större arbetsplatser, så folk som vill minska/stoppa invandringen eller är motståndare till homopartnerskap och homoadoptioner bör tydligen inte jobba alls.
bizsarrt värre, men reportaget blir ju inte den häxjakt det kunde varit om man hade valt kommentarer från nån mer fanatisk "expert". Istället blir det ett reportage som är snudd på kritiskt mot hur oliktänkande behandlas i denna stat. Men i en idealisk värld hade ett sånt här reportage aldrig behövts göra.
bra insats iaf av jocke, och som sagt även av lodenius.
Jocke, förstår du ens varför eleverna är upprörda? Förstår du att det väcks starka känslor med just sverigedemokraterna? Och förstår du varför eleverna tycker du är olämplig som samhällskunskapslärare?
Man tycker med den utbildning du har, borde du förstå bättre.../ elev
Joakim:
Nej, jag tänker inte komma och bråka. Jag är ingen bråkstake och känner väl dessutom inte att det berör mig. Vad jag menade var rent allmänt att det brukar väcka olust känslor bland andra lärare och elever när sånt här framkommer. Och även om man gärna står för sina åsikter, så är det inte alltid det är så smidigt.
Angående de här med om alla elever ska vara nöjda, så är det ju så klart svårt. Jag har haft ytterst få lärare där i princip alla ogillat läraren och då har det handlat om en riktigt oengagerad lärare, som kanske inte passade som lärare. I ditt fall är det ju lite klurigare eftersom det handlar om människosyn och att skolan ska stå för demokratiska värderingar. Sverigedemokraterna är inget vanligt politiskt parti.
Sen kan man ju fråga om en lärare i samhällskunskap inte borde ha tillräckligt mycket källkritiskt kunnande för att inte engagera sig i SD?
Tja, förhoppningsvis skall man kunna skilja på sak och person. Jag har under min egen skoltid haft lärare som jag har tyckt mindre bra om och vars politiska åsikter jag har avskytt. Icke desto mindre har man studerat.
Ånyo: finns det några konkreta klagomål som går bortom diffusa beskyllningar? Om ja, så finns det något att tala om. Om nej, så är det troligen rena fördomar.
Nicke:
Nä, självklart är SD inget vanligt politiskt parti. Vi har ju RÄTT, ju! ;-)
Allvarligt talat, menar du att det inte skulle vara demokratiskt att vara för en mer strikt invandringspolitik? Att vilja begränsa EU:s inflytande i Sverige? Att vilja ha hårdare straff? Kanske menar du att man är demokrat enbart om man tycker precis som du gör?
Källkritik... ha! Gissningsvis är jag en av det tjog personer i Sverige som vet allra mest om SD, dess bildande, verksamhet och historia. Förmodligen kan jag mer om partihistorien är flera i den nuvarande partistyrelsen. Kunskapen är det inget fel på. Det är hur man värderar denna kunskap som är det viktiga.
Nicke:
Volken form av människosyn anser du Jocke skulle företräda och på vilket sätt skulle denna vara problematisk för skolan?
Jag är också elev på skolan och delar inte Jockes åsikter på något sätt, men jag tycker också som sagts tidigare att det är helt befängt att avskeda folk för deras politiska åsikt. Då har vi genast gått ett långt kliv bakåt i utvecklingen. Sådana här diskussioner ska mötas med debatt och motargument även om det är en kontroversiell fråga, inte med särbehandling och utestängning. Ska Jocke avskedas så ska det vara av andra orsaker än politiska!
Jimmy:
Jag känner inte Jocke och har inte heller följt denna blogg särskilt mycket, men jag kan prata om Sverigedemokraterna som ju Jocke är medlem i. Sverigedemokraterna står för en människosyn där man konsekvent värderar människor olika utifrån kulturell bakgrund, etnisk bakgrund och sexuell läggning. Jag är medveten om att man försökt tvätta bort denna fasad, men den lyser igenom en hel del i nyhetsartiklar och debatter exempelvis.
Denna syn är problematisk eftersom jag anser att skolan ska behandla alla lika och ge alla samma möjlighet, oavsett kulturell bakgrund, etnisk bakgrund och sexuell läggning.
Dessutom ska skolan förmedla demokratiska värderingar och en demokratisk grundsyn till eleverna och där kan man ju ifrågasätta SD.. Framförallt sett ur ett historiskt perspektiv.
Joakim:
Nej, jag har aldrig sagt att man måste tycka som jag gör för att vara demokrat. Alla de åsikter du framför går att förena med demokrati, så länge man naturligtvis anser att alla ska behandlas lika. Problemet med Sverigedemokraterna och demokratin är dels att demokrati förutsätter att man ser allas lika rätt och möjlighet att vara delaktiga i samhället oavsett religion, kultur, etnicitet, kön eller sexuell läggning. På dessa punkter lämnar SD en del övrigt att önska. Det andra problemet är SD:s historia och bakgrund, som delvis inverkar än idag. SD:s historia präglas av kopplingar till odemokratiska rörelser och organisationer. Rasister, i ordets grundbemärkelse, och nazister har kunnat vara aktiva i SD. Detta har visserligen rensats bort, men det finns många exempel även från inte särskilt längesedan där detta har varit en realitet. Dessutom har SD själva i sin retorik utmålat övriga samhället och demokratiska instutitioner och organisationer som odemokratiska. Man kan undra hur detta hänger ihop.
När det gäller din andra fråga om källkritik, så hör den ju ihop med SD:s historia, men det var inte framförallt denna jag funderade på utan snarare SD:s sätt att använda fakta. Siffror och statistik kan man vända på och detta utnyttjar SD friskt. Dessutom händer det inte allt för sällan att det används helt felaktiga fakta och statistik av SD. Jag tänker på fakta som rör invandringars brottslighet, våldtäkter som begåtts av invandrare (intressant är också hur SD-kuriren väljer att skriva om icke-etniska svenskars våldtäkter, men inte ett ord om t.ex. Hagamannen eller Helens mördare), invandraringens kostnader för samhället, osv. Bara dessa begrepp i sig visar dessutom att SD gillar att inte behandla människor lika.
Jag hoppas att du har överseende med att detta blev ett långt inlägg. Men jag kände att jag behövde detta utrymme för att få fram vad jag ville säga på ett rättvist sätt. En eloge till dig för övrigt, som godkänner även kritiska inlägg här.
Det är en handfast lektion i samhällskunskap och praktisk demokrati som ni "elever på skolan" nu får.
Jag menar, hur skild från de fina orden den praktiska tillämpningen är.
"Delad värdegrund" har blivit lösenordet när det gäller att göra sig kvitt de obekväma, och de som håller i bilan är främst (s)-märkta politiker. Det är de som sätter agendan. När sedan skolledarna blivit som vajande rön i den minsta vind då trampas de demokratiska värdena under klacken.
Kommunistiska, anarkistiska och syndikalistiska småpartier har på sina vallistor både lärare och lärarkandidater. Dessa partier, som bekämpar västerländsk demokrati, ivrar för en auktoritär socialism, hyllar gamla kommunistbödlar, etc,etc, de delar trots detta tydligen skolans värdegrund.
Trotskijs svenska beundrare har den mycket aktiva "Elevkampanjen", som är en ytterst subversiv organisation. Och inte är de demokrater i vår mening, vilket tydligt framgår i deras analer.
Paraplyorganisationen, Rättvisepartiet socialisterna, har flera undervisande lärare i sina led. Detta stör ändå inte "värdegrunden".
Om elever i allmänhet inte genomskådar det politiska apspel som det egentligen är fråga om, påstår jag, att inte bara skolan totalt misslyckats med att göra eleverna till kritiskt tänkande individer; grundmaterialet verkar vara mindre gott!
Det har skett en glidning i begreppen mot att kritik av invandringspolitiken och en multikulturell strävan skulle vara detsamma som "rasism" och "främlingsfientlighet". Då Sveriges portar ännu inte står på vid gavel för världens alla fattiga skulle med samma logik riksdagsmajoriteten kunna påklistras samma epitet. Varje inskränkning är en främlingsfientlig handling. För var skulle annars gränsen sättas mellan maktelitens generösa, men inte totalt generösa, invandring, och sd:s betydligt restriktivare.
Våra grannländers ledare skulle med samma bedömningsgrunder och politiska skamgrepp kallas för "främlingsfientliga", vilket förvisso redan skett, och Danmarks statsminister, bland flera, skulle inte vara välkommen som lärare i en svensk skola då han inte skulle anses äga samma "värdegrund".
Men en lärare från Nordvietnam eller det Cuba som Palme en gång fjäskade för är hjärtinnerligt välkommen som gästlärare. Den nu ökända "värdegrunden" är synnerligen flexibel.
Att det är något ruttet i staten Sverige borde ändå varje normalbegåvad elev inse!
Sedan är det viktigt att kritikern av svensk invandringspolitik noga väger sina ord.
Anser Kvalle i Mossatresk.
Hoppas du får behålla jobbet. Tyvärr så är det här "demokratiska" samhället mot invandringskritiker. Jag hoppas SD kommer in i riksdagen. Ni har min röst iaf.
Såg inslaget, mycket bra. Hoppas du får behålla vicket i höst, det borde du redan fått reda på förresten. Alla arbetslag och lärare bör redan vara tilsatta vid detta lag.
Nicke:
Jag instämmer inte i din beskrivning av SD. Visst är alla människor lika värda, men det betyder inte att alla människor är likadana. Inte heller betyder det att man per automatik måste ha fri invandring eller att man inte ska kunna kritisera invandringspolitiken utan repressalier. Att bli av med sitt arbete är repressalier. Som jag rean flera gånger har sagt - skulle någon anse att jag har särbehandlat dem så ska det självklart tas upp. Så har mig veterligen inte skett.
Du hävdar också att SD har använt fakta felaktigt. Vad är det som har varit osant? Har vi fört fram rena felaktigheter? Ge mig ett ex så ska jag försöka titta närmare på det. Fakta kan tolkas olika, det är jag medveten om. Det betyder inte att de fakta som en tolkning baseras på nödvändigtvis måste vara fel. Etablerad media anser att man absolut inte får koppla ihop brottslighet och invandring eller invandringens kostnader. Det anser vi att man kan. Menar du att vi ljuger för att vi presenterar en annan syn än den man kan läsa i DN?
En fråga som jag ställer mig är; Om Joakim får sparken från sitt jobb kommer SD ha en demonstration utanför som stöd då? Eller är det bara vissa SD:are som de gör så för?
/Angus MacGyver
Skicka en kommentar