22 maj 2010

Revansch!

Om dödsstraffet i Metro:

Osvenskt? Omodernt? Uppenbarligen inte! En färsk studie från Forskningsgruppen för Samhälls- och Informationsstudier (FSI) visar nämligen att var fjärde svensk är positiv till att återinföra dödstraffet ”för de grövsta brotten”.

Män är mer positiva än kvinnor (28,3 respektive 21,0 procent). De socialdemokratiska väljarna är mest positiva (26,8 procent) tätt följda av moderater (25,1 procent). Därefter kommer, i fallande skala, vänsterpartister (17,7), centerpartister (16,7), kristdemokrater (16,6), miljöpartister (15,5) och folkpartister (9,9).

Sverigedemokraternas siffra i dödsstraffsstudien är, inte helt oväntat 57,6 procent.Och jag som tycker mig minnas att bara 3 av 124 sverigedemokrater vill införa dödsstraff. Ah, det är vackert när man får rätt.

10 kommentarer:

Gizmo sa...

En annan sak man kan utläsa är att 3/4 INTE är för att återinföra dödstraff vilkte torde väga tyngre om man nu ska slå sig för bröstet och hävda att man går efter majoritetens åsikt.

Joakim Larsson sa...

Det var inte det jag sa, brorsan. Vi pratar om lite olika saker nu.

Jag tror däremot att det lätt skulle gå att sälja den här idén till våra potentiella väljare, vilket är vad som är intressant för oss just nu.

Sofie sa...

Haha! Så det passar att svara ja nu när inte partipiskan viner över ryggen? Men vi viker oss inte, för vi är från Uppsala, och Uppsala visar vägen, alltid! :D

feminix sa...

Muslimska länder har sharia och dödsstraff. Jag säger nej tack till detta primitiva barbari.

Joakim Larsson sa...

Det står dig naturligtvis fritt att göra så. Jag vill dock understryka att något inte måste vara fel för att muslimerna gör det, lika lite som vegetarianism är fel för att Hitler var vegetarian eller piprökning fel för att Stalin gillade det.

Pelle sa...

Jag är för dödsstraff. Givetvis ska det vara så att en ordentlig utredning föreligger fällande dom, men i t.ex. fallet med pedofilen och barnamördaren Anders Eklund där solklara bevis finnes hade det varit bättre att damma av vår gamla giljotin.

Åke Jävel sa...

Nej, det är tvärtom. Sharia är sunkigt bland annat för att det medför dödsstraff.

Dödsstraff fungerar i länder med mycket hög brottslighet. I rika och mer socialt utvecklade länder har det inga väsentliga fördelar.

Anonym sa...

Stå på dig Jocke! Du har vårt stöd i denna frågan! /väljare

Johhny sa...

Jag måste bara fråga, är det här en skämtblogg? Det här inlägget verkar mest gå ut på att smutskasta SD snarare än uppvisa något positivt partiet har för sig :/

Och om detta inte är en skämtblogg - Är det verkligen något att skryta med att så många av partiets medlemmar skriker efter blod?

Joakim Larsson sa...

Ursäkta det sena svaret, Johnny, jag har varit utan internet tack vare flytt och semester.

Jag försäkrar att jag är högst allvarlig. Jag är själv för dödstraff och det verkar som om hyggligt många sverigedemokrater är det också. Det tänker jag inte ljuga om.