Lucka 21: Krigsbasorganisationen
5 år sedan
En nationalmensjeviks hemsida
Hej Arbetarbladet!
Mitt namn är Joakim Larsson och jag är intresserad av positionen som ledarskribent på Arbetarbladet. Jag har varit politiskt verksam för bl.a. svenska arbetares intressen och för bevarande av folkhemmet sedan tonåren. Några av mina politiska förebilder är Per-Albin Hansson och hans roll i uppbyggnaden av socialdemokraterna till ett statsbärande parti samt Hjalmar Brantings och August Palms arbete under uppbyggnadsfasen av den socialdemokratiska folkrörelsen.
I övrigt har jag varit verksam i flera gymnasie- och grundskolor de senaste åren och har där fått se hur olika regeringars politik lett till en nedmontering av folkbildningen och ett hårdare samhällsklimat där de svaga slås ut. Jag skulle se det som en glädje och ett privilegium att få ta kampen mot sådana nedskärningar på Arbetarbladets ledarsida.
Arbetsprov på mitt författande återfinns på min personliga blogg ( http://jockelarsson.blogspot.com/ ) där jag utvecklar mina politiska tankar mer detaljerat.
Med vänlig hälsning
Joakim Larsson
Box 1932
751 49 Uppsala
070-260 92 47
joakim.larsson@sverigedemokraterna.se
Vi är övertygad om att det enda sättet att vinna debatten med Sverigedemokraterna bland deras sympatisörer måste bygga på något annat än smutskastning.
Vi tror det handlar om tre saker:
1. Visa respekt. Lyssna på dem, i deras berättelse om Sverige finns en genuin oro och genuina behov av att förstå och kunna påverka samhället.
2. Förklara den egna politikens förtjänster när det gäller att adressera just den oron och just de behoven.
3. Bygg en berättelse om Sverige som inte bara handlar om den breda medelklassen. En berättelse där den typiske Sverigedemokratiske väljaren kan känna sig delaktig.
Osvenskt? Omodernt? Uppenbarligen inte! En färsk studie från Forskningsgruppen för Samhälls- och Informationsstudier (FSI) visar nämligen att var fjärde svensk är positiv till att återinföra dödstraffet ”för de grövsta brotten”.
Män är mer positiva än kvinnor (28,3 respektive 21,0 procent). De socialdemokratiska väljarna är mest positiva (26,8 procent) tätt följda av moderater (25,1 procent). Därefter kommer, i fallande skala, vänsterpartister (17,7), centerpartister (16,7), kristdemokrater (16,6), miljöpartister (15,5) och folkpartister (9,9).
– Sverigedemokraternas siffra i dödsstraffsstudien är, inte helt oväntat 57,6 procent.
HB: Om "dominera sociala medier" betyder att trolla mest, då är definitivt SD vinnarna.
HB: Irriterar mig på den utbredda föreställningen om att sd är duktiga på soc medier.
LT: Intressant - förklara!
HB: klassiska saker, som övriga bedöms utifrån: de megafonerar, är inte i dialog, deltar inte i debatten...
HB: men tycker också att svds kvantifiering av soc medier-kompetens har sina brister...
LT: . Men nog är de överallt? Tror du det har effekt som gynnar dem?
HB: Ja, jag tror det...
HB: Men det påverkar också att vi ständigt pratar om hur duktiga de är på sm ;)
RM: Det är verkligen bra att du visar dina färger.
Jag: Jaha?
RM: Ja, ditt parti försöker ju vara seriöst men du kör ju på ärlighet du. Du hör nog hemma hos nassarna du.
Jag: ...
Jag: Tja, jag vet faktiskt inte vad jag ska svara på det.
Vad jag skulle vilja få höra från en Sverigedemokrat är framförallt; Vad fan är en svensk egentligen? Vem har rätt att bestämma vem som är svensk, vad som är svenskt och vem som har rätt att vistas i Sverige? Vad äter en Sverigedemokrat som de anser är tillräckligt svenskt och var går gränsen, potatisen importerades ju till Sverige på 1700-talet -har den funnits i Sverige tillräckligt länge för att anses assimilerad i förhållande till den svenska kulturen?
- Vi värnar folkhemmets traditionella värderingar där mannen och kvinnan har sina naturliga roller. Hbt-certifiering främjar den oroande uppluckring av könsidentiteten som pågår i samhället, säger Joakim Nilsson, ordförande för SD i Uppsala, som även är kritisk till att skattemedel bekostar Bilprovningens hbt-avdelning.
Jag är också sverigedemokrat och har varit SO-lärare vid ett flertal olika gymnasie- och grundskolor. För egen del anser jag att det aldrig har varit några problem att skilja mina privata åsikter från undervisningen och mina elever har i allmänhet inte ens kunnat gissa var jag har stått politiskt. Inte heller har jag hört några klagomål på att min undervisning skulle vara politiskt vinklad.
När jag själv var lärarstudent så stötte jag på en lärare som inte bara var fackombud på sin skola utan också högt uppsatt inom KPML(r). Det var inte heller ett problem och jag förutsätter att också han skilde på sina åsikter och sitt arbete.
Yttrande- och åsiktsfriheten är skyddad i grundlag och det bör den fortsätta vara, anser jag. Det blir ohållbart om lärare inte skall kunna vara politiskt aktiva ens om de är noga med att vara helt neutrala i skolan. Snarare är det så att en lärare som är engagerad i samhällsfrågor har förutsättningar att göra ett bättre jobb och ge en mer nyanserad bild av alla samhällsfrågor tack vare sin politiska gärning - givetvis under förutsättning att man inte blir en megafon för sin egen rörelse.